Zoeken
Projectlijst 0

SolarEdge

In 2006 bedacht SolarEdge een revolutionaire manier om energie te produceren en beheren in PV-systemen. Momenteel is SolarEdge wereldmarktleider op het gebied van high-performance smart energy technologie. Met eersteklas technische expertise en een constante focus op innovatie, creëert SolarEdge smart energy oplossingen die niet alleen onze huidige manier van leven ondersteunen, maar ook onze toekomstige vooruitgang stimuleren. De slimme energieoplossingen van SolarEdge staan bekend als 'that power our lives'.

SolarEdge Residentiële zonne-energie oplossingen

SolarEdge biedt een breed scala aan producten voor residentiële zonne-energiesystemen, waaronder slimme omvormers, power optimizers, smart modules, monitoring platforms, StorEdge-oplossingen en smart energy producten. Deze producten zijn speciaal ontworpen om de energieproductie te optimaliseren, de veiligheid te vergroten en de systeemprestaties te bewaken, en zijn geschikt voor elke type residentieel dak.

SolarEdge residentiële omvormers

Installateurs kunnen hun klanten een breed scala aan SolarEdge producten aanbieden voor residentiële projecten. De slimme omvormers zijn geschikt voor elk type residentieel dak, van kleine oppervlaktes met 4 tot 8 panelen tot grote, krachtige installaties. Bovendien zijn er omvormers beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor thuisaccu-opslag, smart energy en het opladen van EV's.

Bekijk de SolarEdge residentiële omvormers

SolarEdge 1-fase residentiële omvormers

SolarEdge biedt verschillende omvormers die speciaal zijn ontworpen voor residentiële zonne-energiesystemen, waaronder de Home Wave omvormer. De Home Wave is een 1-fase omvormer die geschikt is voor daken van verschillende grootte en type. Het is een zeer efficiënte omvormer die beschikbaar is in verschillende vermogensklassen, variërend van 2,2 kW tot 6 kW.

De Home Wave omvormer heeft een compact en lichtgewicht ontwerp, waardoor het eenvoudig te installeren en te onderhouden is. Daarnaast is de omvormer zeer betrouwbaar en heeft het een lange levensduur, wat resulteert in lagere kosten voor reparatie en onderhoud gedurende de levensduur van het zonne-energiesysteem.

Al met al is de SolarEdge Home Wave omvormer een uitstekende keuze voor installateurs die op zoek zijn naar een betrouwbare, efficiënte en innovatieve oplossing voor residentiële zonne-energiesystemen.

SolarEdge 3-fase residentiële omvormers

SolarEdge biedt een breed scala aan 3-fase omvormers die geschikt zijn voor residentiële projecten. Deze omvormers zijn speciaal ontworpen om het beste uit elke installatie te halen en een hoog rendement te leveren. Ze zijn geschikt voor zowel kleine als grote PV-systemen en zijn ontworpen om een maximale energieopbrengst te realiseren, zelfs bij ongunstige omstandigheden.

De 3-fase omvormers van SolarEdge zijn uitgerust met geavanceerde functies en technologieën, zoals onafhankelijke MPPT's per fase en monitoring op paneelniveau. Dit zorgt voor een hogere opbrengst van het systeem, een langere levensduur en een hogere betrouwbaarheid.

Daarnaast zijn de omvormers voorzien van veiligheidsfuncties zoals geïntegreerde aardlekschakelaars en overspanningsbeveiliging, wat de veiligheid van het systeem en de installateurs verhoogt.

Met de 3-fase omvormers van SolarEdge kunnen installateurs hun klanten voorzien van een efficiënt en betrouwbaar PV-systeem, dat bijdraagt aan het verminderen van de energiekosten en het verlagen van de CO2-uitstoot.

SolarEdge power optimizers

De geïntegreerde power optimizers van SolarEdge zijn ontworpen om elke paneel onafhankelijk te laten presteren, wat leidt tot meer energieproductie, grotere veiligheid en een volledig inzicht in de prestaties van elk paneel. Installateurs kunnen deze power optimizers integreren met SolarEdge Smart Module panelen of op andere merkpanelen installeren.

De SolarEdge Power Optimizer is een slimme DC/DC-omvormer die aan elk zonnepaneel in een PV-systeem kan worden gekoppeld voor verhoogde energieproductie. Door continu het maximumvermogenspunt (MPP) van elk paneel te bewaken, kunnen de Power Optimizers de systeemprestaties verbeteren, wat resulteert in hogere opbrengsten en een kortere terugverdientijd.

Met de SolarEdge Sense Connect-technologie en -waarschuwingen kunnen installateurs, EPC's en onderhoudspersoneel de systeemprestaties gemakkelijk monitoren en problemen op elk punt van een string met grote precisie opsporen, lokaliseren en oplossen.

De S-serie Power Optimizer is het meest geavanceerde model van SolarEdge, speciaal ontworpen voor residentiële installaties. De serie biedt ongekende energieproductie en veiligheid voor uw volgende project. Dankzij vereenvoudigde bekabeling, snellere installatie en inbedrijfstelling, en SolarEdge Sense Connect-technologie biedt deze serie ongeëvenaarde veiligheid.

SolarEdge Sense Connect biedt een hoger niveau van bescherming door afwijkende temperaturen in de connector te detecteren en is ontworpen om de vorming van vlambogen te voorkomen. Het biedt een constante controle op oververhitting van de connector, automatische uitschakeling van de omvormer bij afwijkingen, SafeDCTM-functie om de DC-spanning te verlagen tot een veilig niveau, en real-time waarschuwingen voor snelle identificatie en oplossing van problemen.

De S-serie Power Optimizer ondersteunt verschillende PV-panelen, waaronder de M10, voor maximale vermogensdichtheid. De serie is beschikbaar in vier modellen: S440, S500 en S500B.

Met monitoring op paneelniveau, snellere installaties door vereenvoudigde bekabeling, en geavanceerde monitoring op afstand met real-time waarschuwingen en zichtbaarheid op paneelniveau, biedt de SolarEdge Power Optimizer een slimmere en veiligere manier om te verbinden. Maximaliseer uw systeemproductie en minimaliseer uitvaltijd met SolarEdge Power Optimizer.

Bekijk de SolarEdge power optimizers

SolarEdge monitoring platform

SolarEdge biedt geavanceerde monitoringfuncties die onmiddellijke foutdetectie en alarmmeldingen op paneel-, string- en systeemniveau mogelijk maken, wat zorgt voor verbeterde PV-prestaties en opbrengstgaranties. Het beste van alles is dat er geen extra hardware of bekabeling nodig is, aangezien de regelunits voor de monitoring al zijn geïntegreerd in de SolarEdge power optimizer en omvormer.

De belangrijkste kenmerken van de SolarEdge monitoring zijn:

  • Volledige inzichten in de technische en financiële prestaties van uw PV-systeem, inclusief interactieve grafieken en een virtuele lay-out van de site.
  • Visualisatie van PV-productie, gebouwverbruik en eigen energieverbruik.
  • Inzicht in de prestatiegegevens op paneel-, string- en siteniveau.
  • Uitgebreide rapportage- en analysehulpprogramma's op siteniveau met automatische rapportgeneratie.
  • Automatische meldingen over systeemproblemen, real-time systeemgegevens en begeleide foutanalyse.
  • Uitgebreide datagegevens inclusief historische en geaggregeerde overzichten met diagnostica voor vergelijkende analyse.
  • Gemakkelijke toegang vanaf computer, smartphone of tablet.
  • Mogelijkheid om het monitoring dashboard te delen via sociale media en openbare weergave om nieuwe opdrachten te krijgen.
  • 25 jaar gratis gebruik.

Met deze functionaliteiten kunt u de prestaties van uw PV-installatie verbeteren, de opbrengst waarborgen, de zonne-energieproductie maximaliseren en de onderhoudskosten verlagen door de uptime te verhogen en problemen effectiever op te lossen. De virtuele lay-out van het monitoringplatform maakt het mogelijk om PV-systemen op paneelniveau te monitoren en problemen op de exacte locatie te lokaliseren in een virtuele sitemap. Om de virtuele lay-out van uw PV-installatie snel en eenvoudig te maken en te bewerken, kunt u de SolarEdge Mapper of de webgebaseerde lay-out editor gebruiken.

SolarEdge StorEdge®

SolarEdge biedt huiseigenaren de mogelijkheid om hun eigen energieverbruik te maximaliseren en hun energieonafhankelijkheid te vergroten met behulp van de StorEdge DC-gekoppelde energieopslagoplossing. Met deze oplossing wordt ongebruikt PV-vermogen automatisch opgeslagen in een thuisaccu en gebruikt wanneer nodig, wat de energierekening verlaagt. De oplossing is gebaseerd op één omvormer voor zowel PV als opslag en is compatibel met LG Chem's batterijen voor thuisgebruik. Bestaande SolarEdge systemen kunnen worden opgewaardeerd naar de StorEdge-oplossing.

Voordelen van StorEdge zijn onder andere het hoog systeemrendement dankzij het DC-gekoppelde systeem, de directe opslag van PV-vermogen in de thuisaccu, geen extra conversies van AC naar DC en terug naar AC, vermogensoptimalisatie op paneelniveau voor meer energiewinning. Daarnaast biedt het een eenvoudig ontwerp en installatie met één enkele omvormer voor zowel PV als energieopslag, de mogelijkheid van buitenmontage voor flexibiliteit bij plaatsing van de thuisaccu en geen speciale kabels nodig omdat dezelfde PV-kabels gebruikt worden.

Andere voordelen zijn volledig inzicht en makkelijk onderhoud, zoals het bekijken van gegevens van accustatus, PV-productie en eigen energieverbruik, slimmer energieverbruik om de elektriciteitsrekening te verlagen en toegang op afstand tot omvormer- en accusoftware. Daarnaast biedt het een grotere veiligheid dankzij de DC-spanning van PV-panelen en thuisaccu die verlaagd worden naar een veilige spanning bij AC-afschakeling, conform VDE 2100-712.

De StorEdge-oplossing van SolarEdge is compatibel met LG Chem's batterijen voor thuisgebruik na een firmware-upgrade. De onderstaande tabel toont de combinaties van de verschillende StorEdge interfaces met LG Chem thuisaccu's en producten.

Bekijk de SolarEdge StorEdge® producten

SolarEdge Home Batterij 1-fase

Voorzie ononderbroken stroomvoorziening op de momenten dat het er echt toe doet, met de efficiënte SolarEdge Home batterij 400V. Deze geavanceerde batterij slaat overtollige zonne-energie op, zodat huiseigenaren kunnen profiteren van stroom tijdens de nacht, bewolkte dagen en piekuren. Hierdoor kunnen ze hun elektriciteitsrekening verlagen en de impact van stroomuitval minimaliseren met de noodstroom(back-up) functionaliteit.

De naadloze integratie met SolarEdge omvormers zorgt voor een vlekkeloze werking en een geïntegreerde oplossing. Bovendien garandeert onze directe gelijkstroomkoppeling een energieopslag met een retour-efficiency tot wel 94,5%. Door meerdere batterijen per omvormer toe te voegen, wordt het mogelijk om de systeemcapaciteit aanzienlijk te vergroten.

Installeer de batterij samen met SolarEdge 1-fase omvormers, geïntegreerde Smart Modules met Power Optimizers, noodstroom(back-up) toepassingen en een groeiende collectie van slimme-energieapparaten. Zo is SolarEdge een betrouwbare partner voor alle behoeften - producten, garantie, ondersteuning, training en systeembeheer. 

Bestel de SolarEdge Home Battery 400V

SolarEdge Smart Energy

De smart energy producten van SolarEdge maken gebruik van overtollig PV-vermogen om huishoudelijke apparaten van energie te voorzien. Hierdoor kunnen huiseigenaren het verbruik van zonne-energie verhogen en de elektriciteitsrekeningen verlagen. De mobiele monitoring app van SolarEdge maakt het gemakkelijk om deze slimme energieoplossingen op afstand te bedienen. Installateurs kunnen deze producten aan hun klanten aanbevelen voor een optimale energieoplossing voor hun huis.

SolarEdge EV Laadstation

De SolarEdge EV-lader voor elektrische voertuigen (EV’s) maakt automatisch gebruik van de zonne-energie die beschikbaar is. Zo kunnen uw klanten gemakkelijk thuis hun elektrische auto opladen met schone, voordelige en hernieuwbare energie. Terwijl u profiteert van één leverancier en één garantie voor al uw PV- en EV-laadoplossingen.

De EV-lader is eenvoudig te installeren voor zowel 1-fase als 3-fase systemen en integreert naadloos met het SolarEdge Home-ecosysteem, zodat huiseigenaren alle huishoudelijke energie kunnen controleren en optimaliseren via één enkele app, mySolarEdge.

Het thuis kunnen opladen van elektrische auto’s is een sterk toenemende behoefte van de bewuste consument. U kunt nu uw klanten verder op weg helpen in deze slimme manier van leven – en rijden.

Bekijk de SolarEdge EV Laadstation producten

Filters
Sorteren
Overzicht

Toevoegen aan een projectlijst

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in