Zoeken
Projectlijst 0

Actueel

Integrale veiligheidsaanpak SolarEdge overstijgt de huidige industrienormen

vrijdag 5 mei 2023

Het onafhankelijke onderzoeksinstituut TNO heeft in opdracht van SolarEdge de veiligheidsfuncties vlamboogdetectie (AFCI), Sense Connect en SafeDC onderzocht. TNO heeft talrijke tests uitgevoerd op meerdere vermogensniveaus om er zeker van te zijn dat de veiligheidsvoorzieningen echt hun werk deden. TNO concludeert dat SolarEdge met hun ingebouwde veiligheidstechnologie verder gaat dan de huidige internationale veiligheidsnormen. 

 
Vlamboogdetectie, Sense Connect en SafeDC

SolarEdge heeft in zijn omvormer vlamboogdetectie (AFCI) geïntegreerd. Deze functie schakelt de stroom uit zodra er een vlamboog in het DC-circuit wordt gedetecteerd. Als extra veiligheidsmaatregel heeft SolarEdge de technologie Sense Connect ontwikkeld. Deze technologie schakelt de stroom uit als er een temperatuurstijging wordt gedetecteerd in de stroomdraden naar de connectoren als gevolg van een verhoogde temperatuur in de connectoren. Om ervoor te zorgen dat de DC-gelijkspanning veilig is, is er SafeDC geïmplementeerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de DC-gelijkspanning wordt verlaagd naar een aanraakveilige waarde van 1V als er een fout in het systeem wordt gedetecteerd.

Onderzoeksresultaten TNO

Uit onderzoek van TNO is gebleken dat Sense Connect perfect in staat is om oververhitte connectoren te detecteren en vervolgens de stroomtoevoer naar de omvormer af te sluiten, waardoor een vlamboogfout wordt voorkomen. Daarnaast heeft TNO vastgesteld dat SafeDC de gelijkspanning van elke Power Optimizer verlaagt tot een aanraakveilig niveau van 1 volt, waardoor het risico op parallelle vlambogen wordt beperkt. TNO heeft ook onderzoek gedaan naar de vlamboogdetectie in de omvormer. Hierbij is gevalideerd dat de vlamboogdetectie (AFCI) voldoet aan de UL1699B-norm en toonde daarmee de prestaties van de integrale veiligheidsaanpak van SolarEdge aan.

Benieuwd naar de volledige resultaten? Bekijk ze via deze link.

Filters
Sorteren
Overzicht

Toevoegen aan een projectlijst

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in