Zoeken
Verlanglijst 0

Batterijopslag: Een slimme investering voor een duurzame toekomst

Batterijopslag: Een slimme investering voor een duurzame toekomst

Batterijopslag - Een slimme investering voor een duurzame toekomst

Geld verdienen met een thuisbatterij of thuisaccu is een steeds populairder wordende optie voor huiseigenaren die hun energierekening willen verlagen en tegelijkertijd hun bijdrage willen leveren aan het milieu. In deze blog bespreken we hoe een accu’s voor zonnepanelen werken en hoe een thuisbatterij kan helpen om geld te verdienen.

Werking thuisbatterij

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie kan opslaan die wordt geproduceerd door zonnepanelen op het dak. In plaats van de overtollige energie terug te sturen naar het elektriciteitsnet, salderen, wordt deze opgeslagen in de batterij voor later gebruik. Dit betekent dat wanneer de zon niet schijnt, bijvoorbeeld 's nachts of op bewolkte dagen, de huiseigenaar nog steeds toegang heeft tot de opgeslagen energie.

Geld besparen thuisbatterij

Een van de belangrijkste manieren waarop een thuisbatterij geld kan besparen, is door de huiseigenaar minder afhankelijk te maken van het elektriciteitsnet. Hierdoor hoeft de huiseigenaar minder energie van de energieleverancier te kopen, waardoor er minder betaald moet worden voor de energierekening. Hoeveel er bespaard kan worden, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de zonnepaneelinstallatie en de grootte van de thuisbatterij.

Een ander voordeel van het hebben van een thuisbatterij is dat opgeslagen energie op een later tijdstip gebruikt kan worden wanneer het meest gunstig is. Dit is wanneer de huiseigenaar pas in de avond thuis is en meer gebruikt wordt gemaakt van apparaten in het huis. Hiervoor kan opgeslagen energie gebruikt worden om het huis van energie te voorzien. Hierdoor hoeft de huiseigenaar niet langer energie van de energieleverancier te kopen op het moment dat de elektriciteitsprijzen het hoogst zijn.

Een thuisbatterij kan ook helpen om de waarde van het huis te verhogen. Huizen met zonenpanelen en thuisbatterijen worden steeds aantrekkelijker voor potentiele kopers, omdat ze weten dat hierdoor op langer termijn geld bespaard kan worden op de energierekening. Dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs van het huis.

Naast het besparen van geld, zijn er ook andere manieren waarop geld verdiend kan worden met een thuisbatterij. Als de thuisbatterij volledig is opgeladen en de zonnepanelen nog steeds overtollige energie opwekken, kan deze terug worden verkocht aan de energieleverancier of andere partijen. Veel energieleveranciers bieden terugleververgoedingen aan voor de energie die wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

Dynamisch energiecontract

Bij een dynamisch energiecontract heeft een thuisbatterij nog een andere interessante optie, het kopen en verkopen van energie. Met zo’n energiecontract verschillen de stroomprijzen per uur. Je kan dan de accu op de goedkope momenten opladen om daarna op de duurste momenten stroom uit de accu te gebruiken of zelfs terug te leveren.

Hoeveel geld verdiend kan worden met eigen energieopslag hangt dus af van verschillende factoren, zoals: de grootte van de thuisbatterij, de hoeveelheid energie die opgewerkt wordt door de zonnepanelen en de tarieven die de energieleverancier of andere partijen hanteren voor teruglevering van energie. Met een dynamisch energiecontract kan daarbij de terugverdientijd verkort worden.

Plaats uw commentaar
Filters
Sorteren
Overzicht